Laserbehandeling
Het hoogtechnologisch lasertoestel beschikbaar in Medivat, dat voornamelijk gebruikt wordt voor de behandeling van vaataandoeningen, is eveneens uitermate geschikt voor de definitieve ontharing.
De laser verwekt een geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Die lichtenergie wordt specifiek opgenomen door de kleurstof (melanine) die aanwezig is in de haren. Daardoor zal de haarschacht opwarmen en de warmte naar de diepte leiden, waardoor ook de haarwortel definitief wordt beschadigd. Donker gekleurde haren zullen het meeste licht absorberen en dus het best worden vernietigd. Lichter gekleurde haren worden minder goed opgewarmd en zullen dus wat moeilijker definitief worden verwijderd. Vermits de huid niet dezelfde concentratie van pigment bevat als de haartjes, zal zij niet in dezelfde mate deze energie in zich concentreren en zal ze daarom niet door de laser worden aangetast. De laser-ontharing is dus in het bijzonder geschikt voor donkere haartjes op een lichte huid. Ze leent zich niet tot het verwijderen van blonde en/of dunne haartjes.
De ontharingslaser heeft een speciaal gekoeld handvat om de opperhuid te beschermen tegen opwarming door het laserlicht. Daardoor kan meer energie opgewekt worden zonder dat de huid er schade van ondervindt en kunnen meer haarwortels worden vernietigd. De laserbehandeling kan zowel worden toegepast voor verwijdering van haar op de fijne en gevoelige huid van vrouwen als voor 'zwaardere' beharing bij mannen.
Als de haarwortel is vernietigd, kan een haar niet meer teruggroeien. Wel zullen de haren die tijdens een behandeling in de rustfase waren, geleidelijk in de groeifase komen. Die haren moeten dan in een volgende lasersessie (gemiddeld zes à acht weken later) behandeld worden. Gemiddeld zijn vier tot zes behandelingen nodig om een volledige ontharing te bereiken.